Porla Kusin är butiken med bra service, bra produkter, brett sortiment och till priser som alla tycker om!
Det bästa vi vet-slå in paket!

Point-Virgule

Köp din saltsten för matlagning på Porla Kusin i Skurup. Saltstenen i Himalayasalt är det senaste inom matlagning tycker vi på Porla Kusin i Skurup. Saltstenen från Point-Virgule sätter smak på maten men är även perfekt till att grava lax Denna rosa saltsten härstammar från Himalayabergens hjärta. Bestående av 100 % naturligt kristallsalt är stenen därmed helt naturlig och utan kemikalier eller andra tillsatser. Saltstenen från Himalaya ger dina rätter en utsökt ”salt touch”! Dessutom använder du mindre salt än när du kryddar måltiden själv. Det finns flera olika sätt att använda saltstenen, för alla tempererade serveringar eller tillagningar. Tex. BBQ, gasgrill, ugn och även nedkyld vid servering av sushi. Efter användning: skölj och torka av saltstenen noggrant, låt torka noga innan nästa användning. Tål ej maskindisk. Point-Virgule NV är ett ungt och dynamiskt företag som grundades 1994. Kvalitet, innovation och användarvänlighet är viktiga, utan att göra avkall på design. Själva varumärket Point-Virgule, grundades 2002 och omfattar nu ett brett utbud av ”måste ha” för köket. Gång på gång försöker Point-Virgule att erbjuda det lite mer extra. Dessutom uppmärksammar Point-Virgule också den ekologiska aspekten, som produkterna från Bamboo Collection. Point Virgule NV är också en exklusiv distributör av internationella varumärken av köksartiklar.

Köp på Porla Kusin i Skurup eller kontakta oss

Rivsalt har vi här

Så här använder du saltstenen:

 

Produktbeskrivning

Saltsten Denna rosa saltsten härstammar från Himalayabergens hjärta. Bestående av 100 % naturligt kristallsalt från över 180 miljoner år sedan. Stenen helt naturlig och utan kemikalier eller andra tillsatser. Saltstenen från Himalaya ger dina rätter en utsökt ”salt touch”! Dessutom använder du mindre salt än när du kryddar måltiden själv. Det finns flera olika sätt att använda saltstenen, för alla tempererade serveringar eller tillagningar. 

 

Laga mat med saltstenen
En uppvärmd saltsten kan användas vid matbordet för att tillaga små fisk- eller köttbitar. För större bitar kan saltstenen användas i eller på värmekällan direkt.
Saltstenen kan värmas på olika sätt och håller temperaturen i ca 20 minuter.

  • BBQ/gasgrill
    Starta uppvärmning av saltstenen med låg temperatur. Efter 30 minuter kan värmen ökas och efter ca 45 minuter är stenen redo att användas.
  • Ugn
    Saltstenen kan även användas i ugn men den får inte vara förvärmd, då risken finns att saltstenen spricker. Öka värmen till 60°C, och höj sedan temperaturen var 20:e minut under 1 timme. Max temp: 180°C.

Nedkyld Saltsten
Placera saltstenen i frysen och efter ungefär 30 minuter är den redo att serveras på t ex carpaccio, sushi eller sashimi. Även kalla efterrätter fungerar utmärkt att serveras på en nedkyld saltsten.

Skötsel
Efter att saltstenen svalnat, ska den sköljas och torkas noggrant. På grund av saltets antibakteriella egenskaper behövs inget rengöringsmedel. För mycket vatten orsakar växande sprickor i stenen och ska därför aldrig placeras i diskmaskin. Låt saltstenen torka noga innan nästa användning (ca 24h). Extra information: Salt smälter vid 800°C.

Tips
Gör din egen gravlax! Pressa laxfilén med socker och dill mellan två saltstenar, linda i papper och förvara kallt 1–3 dagar.
– Stek ägg och bacon vid bordet!
– Glöm inte saltstenen när du presenterar dina läckra efterrätter! Bavarois, glass och sorbet med lite salt touch. Dina gäster kommer att älska det!

  • Material: Himalayasalt
  • Mått: 30x20x3 cm
  • Fabrikat: Point/Virgule