Porla Kusin är butiken med bra service, bra produkter, brett sortiment och till priser som alla tycker om!
Det bästa vi vet-slå in paket!

Mjölksyra och Fermentera

Att mjölksyra eller fermentera grönsaker är en mycket gammal konserveringsmetod och som ger mycket gott resultat. Det är enkelt att mjölksyra grönsaker. Du behöver en burk, grönsaker, salt och vatten, det är allt. På Porla Kusin i Skurup köper du allt du behöver, konserveringsburkar, grönsakssvarv, spiromat, sprializer samt syrningsburkar. Kimchi är en koreansk variant på mjölksyrning där man låter saltet jobba mer.

Mjölksyrekrus Kilner 3 liter

Spiromat, Grönsakssvarv, Sprializer,  OXO

 

 

Köp på Porla Kusin i Skurup eller kontakta oss

 

 

 

Recept på surkål

 

1 l kokt, avsvalnat vatten
2 kg vitkål
30 g (4 tsk) salt, jodfritt

1. Ansa och rengör kålen. Strimla den fint. Riv kålstocken grovt med rivjärn.
2. Varva kål och salt i en bunke. Pressa med knytnäven så att kålen saftar sig.
3. Lägg kålen och laken i Kilners Mjölksyreburk. Pressa hårt med knytnäven så att luftbubblor försvinner. Se noga till att all kål täcks med lake.
4. Täck gärna över kålen med en bit kålblad högst upp i burken. Tyngderna som följer med burken trycker ner kålen. Täck med lock.
5. Ställ burken i rumstemperatur (max 22 grader) i något dygn.
6. Flytta sedan burken till ett utrymme där temperaturen är 15–18 grader.
7. Efter 10–14 dagar flyttar du kålen till kylskåpstemperatur. Nu kan man äta den, men den blir godare om den får mogna i ytterligare 14 dagar.